طرح جابر ابر
طرح جابر ابر مناسب برای پایه چهارم و پنجم دبستان به همراه دفتر کارنما با فرمت ورد و قابل ویرایش این فایل کامل و آماده است و جهت ارائه به همکاران فرهنگی می باشد. این نمونه طرح جابر که برای شما تهیه کرده ایم و با قیمت مناسب در دسترس شما قرار داده ایم طرح جابر پایه چهارم دبستان می باشد که بلافاصله بعد از پرداخت قابل دانلود می باشد.
این مجموعه شامل:
- پوستر های ابر
- تابلوی نمایش طرح جابر ابر
- ابر
- مطالب علمی آموزشی درباره طرح جابر
- این مستندات عنوان شده بر طبق آخرین بخش نامه طرح جابر می باشد.
قسمت های موجود طرح جابر
- تحقیق زمینه ای
- نتیجه گیری
- سپاسگزاری
- مشخصات
- منابع
- عنوان
قسمتی از مجموعه طرح جابر ابر
ابر
حالت ابر تودهای از قطرههای بسیار ریز یخ است که در طبقههای پایینی (تروبوسفر) و میانی اتمسفر تشکیل میشود. عناصر تشکیلدهندهٔ این تودهٔ بخارمانند همان عناصر تشکیلدهندهٔ مایعات سطح سیاره هستند. در سیارهٔ زمین، ابرها نه از بخار آب بلکه از قطرههای بسیار ریز یخ تشکیل شدهاند.
انواع ابرها
- کومولوس Cu (کومهای): نشانهٔ هوای صاف و ملایم. کومولو در لاتین به معنای توده و کپه است. این ابرها شبیه گلولههای پف کردهٔ پنبهای هستند و شکل آنها بیانگر حرکت عمودی جریانهای گرم به سمت بالای جو زمین است. مقدار تراکم و رطوبت ابر با پایین ابر که به شکل تخت است، ارتباط دارد؛ به این صورت که هر چه این ویژگیها بیشتر باشد، ابر قد بلندتر است و پایین تخت ابر در قسمت پایین قرار میگیرد. گاهی قلهٔ این ابرها میتواند به بالای ۱۸ هزار متری جو نیز برسد.
- کومولونیمبوس Cb (کومهایبارا): به همراه رعد و پیامآور طوفان. این ابرها از تودههای بزرگ و انبوه ابر که به شکل برج عظیمی است، تشکیل میگردند.
- آلتوکومولوس As (فرازکومهای): معرف باران احتمالی. این ابرها شامل لایهها یا تکههای بزرگ گوی مانندی از قطرههای ریز آب بوده که معمولاً به صورت شیار یا امواج نسبتاً منظمی مشاهده میگردد.
- استراتوس St (پوشنی): نشانهٔ نرمه باران احتمالی. نوع اصلی این ابر لایهای یکدست و شبیه مه میباشد و معمولاً به صورت تودهٔ متراکمی از بخار آب که قطر آن در همهجا یکسان است، مشاهده میگردد. ارتفاع این ابر از سطح زمین بسیار کم است.
- نیمبواستراتوس Ns (باراپوشنی): نشانهٔ ریزش باران یا برف ممتد.
- آلتواستراتوس As (فرازپوشنی): نشانهٔ ریزش احتمالی باران ملایم. این ابرها به صورت لایههای یکنواخت و متحدالشکل خاکستری یا متمایل به آبی به صورت ترکیبی از الیاف، آسمان را میپوشانند.
- سیروس Ci (پَرسا): معرف هوای آرام و صاف. این ابرها از مرتفعترین ابرها بوده و اغلب به صورت پر مانند و سفید رنگ و شفاف (مملو از بلورهای یخ) در آسمان دیده میشوند.
- سیرواستراتوس Cs: این ابرها را میتوان سیروسهای نازک تور مانندی دانست که از ابرهای کوچک سفید و به هم فشرده به شکل گولهٔ پشمی شکل یافتهاند. ظهور این ابرها، علامت نزدیک شدن هوای طوفانی بوده و به همین لحاظ، این ابرها را میتوان پیش از فرا رسیدن حالتهای طوفانی هوا، مشاهده نمود.
- سیروکومولوس Cc: پیامآور هوای صاف و آرام. ساختمان آنها اغلب متشکل از قطعات سفید رنگ بوده و معمولاً پیش از ابرهای سیروس در آسمان ظاهر میشوند.
- استراتوکومولوس Sc (پوشنکومهای): این ابرها دارای رنگی تیره یا سفید متمایل به خاکستری بوده و معمولاً به صورت دسته یا خطوط یا تودههای کروی مانند بزرگ و امواج کروی از ابرهای خاکستری با فواصل و شکافهای روشن تشکیل میگردند. فاقد شرایط بارندگیهای رگباری است.[۲][۳]
- پیروکومولوس (آتشکومهای): این نوع ابر پدیدهٔ گرمایی است که در اثر گرم شدن سریع و شدید یک ناحیه و تبدیل آن به رسانای گرما ایجاد میشود و در نهایت به ابر کومولوس تبدیل میگردد. آتشفشانها، آتشسوزیهای جنگلی، و انفجارهای هستهای (به شکل ابر قارچی شکل) همگی از دلایل اصلی تشکیل ابرهای پیروکومولوس بهشمار میآیند.
اطلاعات اضافی درباره این طرح جابر
این پروژه به صورت کامل و آماده پرینت توسط دانش آموزان و معلمین و آموزگاران گرامی می باشد. تمامی فایل های این مجموعه قابل ویرایش و در قالب ورد (Word) می باشند. طرح جابربن حیان چیست؟ انواع پروژه های علمی طرح جابربن حیان در پنج زمینه اجرا می شود که جزئیات ، روش و نمونه بهترین تزیین این طرح های آموزش و پرورش در مدارس را در ادامه این مطلب و بقیه آن ها در دسته بندی طرح جابربن حیان می توانید ببینید.